vrijdag 18 maart 2011

Bijna weekendje museum...

Vandaag bezochten we samen met onze vriendjes van het tweede leerjaar het Stedelijk Museum voor Schone kunsten te Lier. De mama van Yana had ons vanmorgen bij het instappen van de bus al verteld dat ze in Lier druk aan het werken waren en dat de binnenstad helemaal autovrij werd gehouden. Er zat voor ons niets anders op dan de stad te voet door te trekken tot het museum. Toch was het een leuke trip met veel beziens onderweg voor zowel de jongens als de meisjes. De jongens merkten vooral de buldozers, kranen en agenten op. De meisjes hadden meer oog voor de leuke winkeltjes.

Het eerste leerjaar bezocht eerst de kunstgallerij en deed er allerlei leuke zoek- en vertelopdrachten terwijl het tweede leerjaar eerst de workshop deed van het museum. Na het middagmaal werd er gewisseld. Het resultaat van de workshop kan je hieronder bewonderen of in de wandelgangen van de school. Het was de bedoeling dat de kinderen in de huid kropen van de museumdirecteur en zelf een eigen museum maakten met een verzameling van eigen werken en voorwerpen. Zo maakten ze o.a. een barbie-museum, haaienmuseum, een Blay blades museum, een vissenmuseum, Sean een voetbalmuseum, een dinomuseum, speelgoedmuseum,...

Bij vertrek uit het museum werd het toch nog even spannend. Ze wilden ons blijkbaar nog niet laten gaan met al onze zelfgemaakte kunstwerken. De automatische deuren konden niet meer open. We zaten met z'n allen even opgesloten binnen de muren van het museum. Gelukkig konden ze ontgrendeld worden en werd het geen weekendje museum!

Onze kids hebben zich voorbeeldig gedragen. Zeer tevreden en vol creativiteit zijn ze terug richting school vertrokken. Er waren er zelfs al enkele zo moe dat ze een dutje deden in de bus.





1 opmerking:

  1. bedankt aan het musea voor de gratis kaart. we gaan in de paasvakantie zeker terug:)

    BeantwoordenVerwijderen