zaterdag 3 december 2011

Sinterklaasfeest op school!

Vrijdag, 2 december 2011 hebben de Sint en zijn Zwarte Pieten weer een bezoekje gebracht aan onze school. In de voormiddag mochten onze eersteklassers genieten van een uitstapje naar Kabouterland onder begeleiding van onze twee meesters nl. Meester Steven en Meester Luc. Het werd een enorm leuke bedoening.
In de namiddag werden onze eersteklassers samen met de kleuters uitgenodigd in de grote refter die was omgetoverd met een groot podium waarop een prachtige troon stond. Iedereen was in vorm en had zijn/haar zelfgemaakte pietenmuts opgezet.
Na het ontvangst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten bleek dat de zakken met de cadeautjes verdwenen waren. Gelukkig was er de beste vriendin van de Sint, 'Mega Mindy', die er voor zorgde dat alle zakken onmiddelijk terug op zijn plaats stonden.
Nadat de Sint had voorgelezen uit zijn grote rode boek hebben alle kinderen nog een prachtig Sinterklaasliedje gezongen en konden de cadeautjes in ontvangst worden genomen.
Niet te vergeten: er waren daar ook héél veel fotografen die héél veel foto's hebben genomen. Je kan een heleboel foto's terugzien op de site van de oudervereniging.
Iedereen heeft genoten van dit kinderfeest en daarom een oprechte 'dank je wel' aan alle organisatoren (leerlingen en leerkrachten van 6 Verzorging) De Sint was trots op jullie.

De Sint bracht voor onze eersteklassers het taalspel Tiptop.

Dit is een leuk taalspel waarbij de kinderen taalopdrachten kunnen maken die passen bij de kern waarmee ze bezig zijn. Ze leggen hierbij knikkers op het goede antwoord. Op het einde van de opdracht trekken ze aan de kaart zodat de knikkers van de juiste antwoorden in de doos vallen. Knikkers die blijven liggen vertellen ons dat er iets niet juist is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten