donderdag 6 december 2012

Naar de Clicsfabriek...


Onze eersteklassers brachten vandaag een bezoekje aan de Clicsfabriek. Ze vonden het reuze interessant aangezien het de enige fabriek in de wereld is waar deze speelgoedblokjes gemaakt worden. Ze worden uiteraard uitgevoerd naar overal ter wereld. Zo stonden er in het magazijn tal van palletten klaar voor verzending per boot of per vliegtuig naar de andere kant van de wereld.
 
Ze zagen heel wat machines aan het werk maar er liepen maar weinig mensen rond (een vijftiental mensen werken voor Clics). 
 
We konden het productieproces van nabij volgen. Eerst werden er witte plastiek bolletjes in het machine gestrooid en een kleurstof, deze mengeling werd gesmolten en daarna tot een blokje samen geperst. Daarna gingen de blokjes naar een telmachine waarna de clicks in de dozen wordt opgeborgen. Deze dozen pakken ze in met plastiekfolie en gaan op hun beurt naar het magazijn van waaruit ze vertrekken.
Er was zelfs een webwinkel in het bedrijf.
Na de rondleiding hebben alle kinderen een kleine attentie gekregen: een zakje met clics dat ze mee naar huis kregen om te spelen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten