dinsdag 5 november 2013

Koekjes bakken

Alsof het gisteren nog niet leuk genoeg was bakten we vandaag koekjes met niemand minder dan (om het met de woorden van boer Koen gisteren te zeggen) de dame op leeftijd met wijsheid 'Lea'.

We leerden dat er niet dezelfde ingrediĆ«nten nodig hebben als bij brood en we meer creativiteit kunnen in naar voor brengen door te werken met de verschillende bakvormpjes. 
 






Op aanvraag van enkele kinderen hier het recept nog van het brood:

Wat heb je nodig?
- 1 beker bloem
- 1 halve beker water
- 1 koffielepel gistkorrels
- 1 koffielepel suiker
- 1 snuifje zout

Hoe ga je te werk?
1. Doe een beker van Ikea met bloem in een kom doen.
2. Maak een putje in het bloem.
3. 1 koffielepel suiker en 1 koffielepel gistkorrels in het kuiltje.
4. Giet in het kuiltje een beetje lauw water.
5. Roer met je vinger de suiker en de gist. Raak de bloem nog niet aan.
6. Laat heel even rusten.
7. Meng met je hand het bloem erbij en voeg een klein snuifje zout toe.
8. Haar het deeg uit de kom en kneedt het met de palm van je hand op de tafel gedurende 5 minuten.
9. Maak een mooi bolletje.
10. Doe het bolletje in een beboterde bakvorm en zet deze in een voorverwarmde oven 230°C voor 30 minuten.

Klaar is je broodje!

Het recept van de koekjes blijft nog even geheim. De lekkere koekjes zullen we namelijk volgende week cadeau doen aan onze grootouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten