maandag 10 maart 2014

Eerste les busevacuatie voor kids.

Tijdens de les lichamelijke opvoeding werd een initiatie busevacuatie gehouden dit start in ons verkeersproject van 10 op 10 voor verkeer. Op een speelse manier werd onze eersteklassers aangeleerd hoe ze op een veilige en gecontroleerde manier een bus kunnen verlaten.

In de overdekte werd een fictieve bus opgesteld met stoelen. Ze werden geleerd hoe ze met een ritssysteem de bus moeten verlaten. Dit gaat als volgt: kinderen die naast het gangpad zitten, voegen als eerste afwisselend links en rechts in, zonder te duwen of te drummen. Ondertussen verplaatsen de raamkinderen zich naar het zitje aan het gangpad en ritsen van achter naar voor. De leerling die rechts aan het raam zit, zal als laatste de bus verlaten omdat hij/zij bij brand het langst zuurstof heeft.

Vanaf vandaag zullen alle klassen van K2 t.e.m. L6 dit toepassen bij het uitstappen tijdens een busrit. Dit wil dus zeggen dat ze vanaf vandaag ritsend de bus zullen verlaten bij schooluitstappen en zwembadbezoeken. Op deze manier wordt het een automatisme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten