woensdag 28 september 2011

Week van het verkeer 26/9 tot 30/9.

In de klas leerden we deze week heel wat over het verkeer, de veiligheid en het gevaar van de straat. We stonden vooral stil bij het gevaar van spelen en onaandachtig zijn op straat. Beter zien dan gezien zijn is onze leuze. Zeppe en Zikki  hielpen ons een handje tijdens de verkeerslessen.

Met heel de school organiseerden we een fluo-actie. Wie met een fluohesje naar school kwam  kreeg een sticker in zijn/haar agenda. Onze eersteklassers hebben dit heel flink gedaan. Heel wat stickertjes werden uitgereikt. Toch hopen dat de fluohesjes na deze week niet terug  in de kast belanden. Onze boodschap: Blijven dragen want het is veel veiliger!
We gingen ook in de buurt op verkenning. En brachten een bezoekje aan het verschrikkelijk gevaarlijk knooppunt in het centrum van Oostmalle. Onder politiebegeleiding staken we daar de rijweg over met inachtname van de verkeerslichten.
Ja, mama's en papa's ze hebben geleerd dat ze nog niet te oud zijn om een hand te geven bij het oversteken en steeds goed uit te kijken want het gevaar schuilt vaak in een klein hoekje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten