vrijdag 25 mei 2012

Eindelijk zon! Huiswerkvrije week.

We hebben er lang op moeten wachten maar deze week was het eindelijk nog eens een prachtig weertje waarbij we onze jassen konden thuislaten. Terwijl onze tweede en derde graad donderdag en vrijdag op kampeerklassen waren, trokken wij (derde kleuterklas, eerste en tweede leerjaar) er op uit naar de zoo van Planckendael.
We reden met de bus tot Mechelen waar we achter het station aan de Colomabrug de boot namen tot Planckendael. Na 20 minuten vaarplezier arriveerden we aan de achteringang van de zoo. We bewonderden heel wat dieren. Soms waanden onze kids zich zelfs in een heuse jungle met klim en klauterparcours.
Langs deze weg willen we onze mama's die onze kinderen mee hebben begeleid nog eens bedanken. 
BEDANKT dat we op jullie hulp konden rekenen.

Vrijdag hielden we een integratiedag waarbij onze derde kleuterklas, eerste en tweede leerjaar heel wat activiteiten deden. Voor onze kleuters was het allemaal nieuw en wat onwennig in het begin. Gelukkig werden ze omringd door de goede zorgen en helpende handen.

De kids gingen schilderen bij juf Sofie, klimmen en go-cart rijden bij juf Kathleen, speelse taal- en rekenactiviteiten over de zoo bij juf Nancy en leerden een zoo-lied zingen bij juf Ingrid.
Vanmiddag gingen we met z'n allen (de derde kleuterklas voor de eerste keer) eten in het schoolrestaurant. Vanaf nu voelde iedereen (zowel kleuters als lagere school) zich groot! Spelen deden we samen op de grote speelplaats waar voor één dag heel veel plaats was.

Na de middag dansten we met juf Viki. Hielden we een ren-je-rot spel over dierenweetjes en... zochten we de schaduw op om even tot adem te komen. Zowel de juffen als de kids vonden het een geslaagde maar vermoeidende dag.

Eén ding is na vandaag zeker: Onze kleuters en eerstegraadskids hebben elkaar heel wat beter leren kennen.
Voor herhaling vatbaar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten