dinsdag 29 mei 2012

Kleuters verkennen eerste leerjaar...

Nu het einde van het schooljaar nadert begint er een spannende tijd voor onze kleuters van de derde kleuterklas. De overgang van de kleuterschool naar de lagere school is best een grote en onvergetelijke stap in het leven van een kind. Om die stap niet te groot te maken zorgen wij ervoor dat de kleuters goed voorbereid zijn.

Vorige week vrijdag was er een integratiedag waarbij de derde kleuterklas het eerste leerjaar al heeft ontmoet. Er was een klasoverschrijdende wisseldag waarbij de kleuters mee mochten spelen op de speelplaats en naar het schoolrestaurant mochten gaan eten. Zo leren ze elkaar beter kennen.

De komende periode zullen de kleuters elke week even een kijkje komen nemen in het eerste leerjaar.
Vandaag mochten ze komen luisteren naar het verhaal van Struisvogel die niet kon lezen omdat hij het nog niet geleerd had. Velen onder hen werden gerustgesteld want blijkbaar willen ze niets liever dan zo snel mogelijk leren lezen.

Op 20 juni worden alle mama's en papa's van de derde kleuterklas uitgenodigd in ons eerste leerjaar. Onze eersteklassers zullen die woensdag even terug mogen keren naar de kleuterklas en een leuke speeldag tegemoet gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten