maandag 3 september 2012

De eerste schooldag.

Vandaag was het dan zover! Eindelijk mochten onze dino's naar het eerste leerjaar.
Het onthaal op de speelplaats was voor sommigen echt overweldigend. Hier en daar werden er traantjes gelaten maar gelukkig was er onze nieuwe leerling, Vippie, er. Hij deed alle heimwee vlug vergeten.
Vippie ging met mijn 24 vriendjes mee naar het eerste leerjaar. Toch merkte hij al vlug dat hij nog niet klaar was om naar het eerste leerjaar te komen. Hij was nog niet toe aan lezen, schrijven en rekenen.
Onze eersteklassers leerden vandaag al twee woordjes lezen nl. RIK en IK, telden al tot zes en bekeken hun gloednieuwe boekentassen vanbinnen en vanbuiten.
 
Huistaak, kregen ze vandaag enkel voor mama en/of papa. De blauwe kaft die in de boekentas zit, puilt uit met allerhande infobrieven die door jullie gelezen en sommige ingevuld dienen te worden. Veel plezier alvast!   
 
Na de middag keerden we even terug naar de kleuterblok en mochten ze nog even terug spelen met hun vriendjes van de kleuterblok en bijpraten met juf Griet en de ander juffen.
 
Om 15u werd er op de grote speelplaats met gans de lagere school en Vippie nog gefuifd. Dank zij het oudercomité mochten onze kinderen nog genieten van een heerlijk zakje chips en een drankje. Onze dank hiervoor.  
Met dank aan de mama van Daan kunnen we genieten van deze mooie klasfoto die ook in de Gazet van Antwerpen zal geplaatst worden. Meer info komt binnenkort op de klasblog en infobrief.
 
Ik wens iedereen alvast een fijn schooljaar en veel blogplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten