vrijdag 11 september 2015

Eerste fietsles

Ik wil starten met een welgemeende dank aan alle ouders die tijd noch moeite hebben gespaard om de fiets van kind naar school te brengen. Uiteraard besef ik dat dit in vele gevallen geen evidentie is maar het komt je kind zijn/haar fietsvaardigheid zeker ten goede.
 

Vooraleer we echt van start gingen bekeken we onze fiets van dichtbij. Wat is er nodig om veilig te kunnen fietsen. Onze fluo en onze fietshelm mochten hierbij niet ontbreken!






Bij de start van de les bleek al snel dat niet iedereen even fietsvaardig was.
Het stappen met de fiets aan de hand bleek al moeilijk. We leren onze kinderen aan de rechterkant van de fiets te stappen voor de veiligheid! Remmen bij het fluitsignaal en stilstaan bleek al snel geen evidentie voor de meesten onder hen.
 

Het opstappen en het fietsen zelf verliep ook niet zonder slag of stoot. Sommigen trapten te snel, anderen reden te traag, nog anderen konden opstappen, niet remmen en/of niet afstappen. Een heel opdracht om dit in goede banen te leiden. Toch gebeurden er niet al te veel valpartijen en eindigden we de les met een klas vol fietsende kinderen. Gelukkig hadden vele kinderen hun fietshelm mee. Zeker een aanrader om aan te schaffen!

De volgende fietsles zal nog verder geoefend worden op fietsvaardigheid en zullen we proberen bochten te nemen rond een kegel, hand te lossen en richting aan te geven.
Benieuwd of dit vrijdag 18 september gaat lukken. Dan brengt opnieuw iedereen zijn fiets mee gezien het STRAPdag is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten