dinsdag 1 september 2015

Eerste schooldag, iedereen paraat!


De eerste schooldag is vlot verlopen. Toch waren er vanmorgen heel wat van mijn 20 eersteklassertjes die last hadden van gezonde stress. Na een halfuurtje moesten er heel wat kinderen tijdens de les al naar het toilet. Er waren er die dachten dat ze vanmorgen al moesten kunnen lezen en schrijven. Een hele geruststelling voor sommigen dat dit stap voor stap gebeurt én dat er gegomd mag worden wanneer er foutjes worden gemaakt. Ja, je mag het allemaal niet onderschatten. Heel wat regels en kennis komt er op hen af.  

 

We leerden vandaag ons eerste woordje en lettertje lezen en schrijven. Een echte uitdaging waarbij er nog hard geoefend moet worden op de juiste pengreep. Donderdag krijgen ze dit mee als huiswerk. Tijdens de rekenles telden we tot 6.

Na de middag ging het er heel wat luchtiger aan toe. De gloednieuwe schoolbus werd samen met de pers plechtig ingehuldigd. We zongen een leuk klaslied 'Kom maar binnen in de klas' en dansten volksdansjes op de speelplaats. Jammer genoeg bedorven de weergoden de pret. We waren net op tijd terug binnen om een lekker hapje en drankje te nuttigen.

Graag zie ik jullie op de infoavond van maandag 7 september om 7u zodat je eens een echte vlieg kan zijn in onze klas en onze werkjes kan bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten