maandag 19 oktober 2015

Sfeerbeelden: 'De jongen en de erwt'.

Vandaag trokken onze eerste en tweedeklassers naar HET GEVOLG in Turnhout om de voorstelling bij te wonen van 'De jongen en de erwt'.
Wat een gekke klapstoelen. Bij sommigen klapten ze al dicht terwijl ze erop zaten.

Het was een voorstelling gespeeld door 1 man die zich voorstelde als Gert-Jan. Hij zocht een prinses, zei hij. Daarvoor had hij een erwt nodig, om onder twaalf matrassen te leggen. Niet eender welke erwt. Hij zocht naar de perfecte erwt, samen met ons. Ondertussen vertelde hij verhalen en sprookjes. Hij wilde een liedje zingen maar deed het dan toch maar niet. En de prinses? Die komt wel, als hij eenmaal die erwt gevonden heeft. Of niet?
 
Het was een interactieve voorstelling over fantasie, zoeken zonder vinden en heel veel erwten. Tijdens de voorstelling mocht Noah mee op het podium komen om knikkers te gooien... hij speelde zijn rol perfect! Als het ware, een echte acteur in spĂ©.  


Lynn van 2A mocht in het laboratorium meewerken. Ze kreeg een bril op en mocht een toverdrank maken...

Sidy van 2A mocht aan de slag met een typemachine en mocht een brief naar Katrien typen.


Je moest als toeschouwer veel fantasie hebben om het verhaal te begrijpen. Hoewel wij, leerkrachten, ons uiterste best deden om zijn fantasie te begrijpen lukte het ons niet om het te begrijpen. Misschien ligt het aan onze 'volwassen' fantasie?! Hopelijk hebben de kids er van genoten met hun 'kinderlijke' fantasie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten