zaterdag 10 oktober 2015

Verkeersles: Te voet, met de fiets en dode hoekles op één vrijdagnamiddag!

Vrijdagmiddag hadden onze eersteklassers hun derde fietsles. Vertrekken, stoppen en afstand leren houden waren de doelstellingen. Geen gemakkelijke klus!

Nadien ging het te voet met het zesde leerjaar richting woonzorgcentrum waar de vrachtwagen met het rode dodehoekzeil stond.

Dodehoekongevallen zijn een actueel probleem! Nog ieder jaar gebeuren er ongevallen. De dodehoekspiegel en extra camera's zijn al een verbetering maar toch gebeuren er elk jaar toch nog ongevallen. We kunnen deze beter voorkomen en kinderen op het gevaar blijven wijzen!



Hier legden de leerlingen aan de leerlingen van het eerste leerjaar uit wat ze het best doen wanneer ze een vrachtwagen tegenkomen in het verkeer. Oogcontact maken door even te wuiven is het belangrijkste!

 








 
Ze mochten zelfs even achter het stuur van de vrachtwagen kruipen om aan de lijve te ondervinden dat het voor een chauffeur niet evident is om hen te zien. Zelfs het in en uitstappen was al een hele ervaring voor sommigen.
Onderweg leerden ze veilig aan de kant te lopen door de leerling van het zesde aan de straatkant te laten lopen. Uiteraard hebben de leerlingen gans de namiddag hun fluo gedragen want dit draagt nog steeds bij tot veilig verkeer. Je bent hierdoor beter gezien, zelfs overdag!

Vorige week kregen al onze eersteklassers een fluohesje van de Lokale Politie Voorkempen. Waarvoor dank! Met de donkere dagen in het vooruitzicht is het verplicht om dit dagelijks aan te doen om naar school te komen zodanig dat het een gewoonte wordt om dit te dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten