woensdag 10 juni 2015

Prima aangekomen en er meteen ingevlogen!


Vanmorgen zijn we na het uitwuiven vertrokken richting Keiheuvel. Sommigen moesten even een traantje wegpinken maar dat was na het innemen van ons heimweeflesje (Rescue druppels) meteen voorbij. Gelukkig is dat een remedie die tegen alles werkt; hoofdpijn, buikpijn, keelpijn,...



Rond 10u15 zijn we zonder file aangekomen op onze bestemming. We begonnen met het verkennen van het domein. Toen onze kids de grote speeltuin zagen waren ze niet meer te houden. Verder dan de speeltuin zijn we dus niet geraakt. Ze hebben hier zoveel leuke toestellen staan, voor ieder wat wils. De heimwee naar thuis was hier definitief verleden tijd bij iedereen.


 
Daarna werden de kids in groepen verdeeld en deden ze hun eerste workshop. Zo leerden een groepje papier scheppen, anderen vogelnestkastjes timmeren en nog anderen een snoepsaté van fruit maken. De vierde groep ging werken op de boerderij en maakte een ritje met het paard door de prachtige omgeving. Toch even lichte paniek bij sommigen die dachten dat ze niet alles zouden kunnen doen de komende drie dagen.

Als middageten kregen we een rijkelijk buffet voorgeschoteld van groentjes en broodjes met kaas, hesp of krabsla. De traiteur had voor iedereen een groot broodje voorzien en dat smaakte bij iedereen. Niemand van onze kinderen heeft geweend of naar de pot choco gevraagd. Knap hé! Integendeel zo'n goede eters hebben ze in lange tijd hier niet meer gehad. Na het middageten wat bij iedereen in de smaak viel, gingen we meteen opnieuw aan de slag met de workshops. Tijd om uit te rusten was er dus niet echt bij.

Als vieruurtje zullen we onze zelfgemaakte fruitmannetjes en fruitsatés opsmullen. Zoals je kan lezen zijn extra snoep of koekjes hier echt overbodig. Ze krijgen hier eten genoeg.

Om 17u hebben de kinderen dadelijk een uurtje tijd om hun koffer, die nog in de inkomhal van ons hotel staat, uit te pakken en hun bedje op te maken. We zijn benieuwd of er hier en daar geen post-its en briefjes worden ontdekt in de koffers van het thuisfront. Nadien zullen ze nog spinaziepuree met worst gaan eten als avondeten met als dessert een ijsje.

Daarna hebben de kinderen de keuze. Er kan gespeeld worden in de speeltuin, met de 'gegeerde' go-carts gereden worden of minigolf gespeeld worden. Hopelijk zijn ze daarna moe genoeg zodat ze snel zullen slapen. Let's hope!!!! Morgen meer nieuws hierover.

Beste ouders,
Daar het enorm veel inspanning vraagt foto's op de blog te plaatsen zal er na de boerderijklassen zeker een DVD worden gemaakt die je kan aankopen. Er zullen ongeveer 400 foto's opstaan. Dus geen gebrek aan beeldmateriaal! Maar... vanavond mogen jullie zeker wel nog enkele kiekjes verwachten. Nog even geduld dus want de workshops zijn nog volop bezig en we hebben echt onze handen vol met onze 45 engeltjes die we mee hebben!
 
Langs deze weg willen we al meegeven dat het een fantastisch leuke groep is en dat de weergoden ons wel echt goedgezind zijn!
Tot straks voor de foto's!






3 opmerkingen:

  1. Het oudercomité heeft het gelezen .... :-) Eerst de smartboards, en dan sparen zou ik zeggen...;
    Leuk dat jullie al zoveel plezier hebben gemaakt, zo kunnen ze ons niet missen.
    Dikke kus aan Yana en groetjes aan haar vriendjes.
    Bedankt om zo goed voor onze diamandjes te zorgen.
    Tamara (mama Yana)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben al fijn gespeeld zie ik. Leuk dat jullie het zo goed naar je zin hebben daar. Hier is ook alles in orde. Vandaag geen regen, dus dat is al goed. Ik volg jullie vanuit Wellin.
    Groetjes daar en tot vrijdag.
    juf Colinda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke bende daar ! Amuseer jullie maar lekker goed, zorg goed voor alle dieren en leg de juffen ook maar eens flink in de watten ! :)
    dikke kus aan Emilie en heel de bende !
    Lies (mama Emilie), Pauline en Christian (papa)

    BeantwoordenVerwijderen