donderdag 11 juni 2015

Donderdag 11 juni - dag 2 - de streusselkar

Hallo iedereen,

Na een eerste (korte) spannende nacht voor iedereen werden we deze ochtend aan het ontbijt verwacht. We konden kiezen uit boterhammetjes met allerlei lekkers en wel drie soorten cornflakes. De meeste kindjes hadden een reuzehonger en hebben dus genoten van verschillende 'gangen'. Toen we allemaal onze buikjes rond hadden gegeten, moesten we onze kamers al opruimen. Meester Glen en de juffen reikten daarna pluimen uit voor de kinderen met een nette kamer.

Rond kwart voor tien vertrokken we met de 'streusselkar' naar de boerderij voor een uitgebreid bezoek aan het melkveebedrijf. We konden allerlei 'soorten' koeien zien: kalfjes, peuterkoeien, zwangere koeien,... Weet je dat ze in dit bedrijf een melkrobot hebben? De koeien staan soms in een rij aan te schuiven om te mogen gemolken worden... Dan krijgen ze koekjes!
We mochten ook eten geven aan de koeien en de ezel. Natuurlijk moest er ook gewerkt worden! We hebben de stal netjes achtergelaten. Achteraf werden we beloond met een glaasje melk en een plakje cake. Mmmmm...
Op de terugweg naar onze eigen boerderij zongen we weer vrolijk liedjes met onze billen op het stro :)

Deze middag hebben we kriekjes met frikadellen gegeten. De vegetarische sloebers kregen een koude schotel met stokbrood. Mevrouw directeur is op bezoek. Ze zorgde voor een snoepje als dessert. Alweer lekker!

Na een korte speeltijd in de uitgebreide speeltuin, zijn we weer begonnen aan onze workshops: papier scheppen, zoutdeegfiguurtjes maken, vogelnestkastjes timmeren,...

In de late namiddag gaan we nog spelen in de speeltuin, onze post lezen,... Misschien vinden we vandaag wel een gaatje om minigolf te spelen ;) We hebben hier zoveel plezier dat de tijd snel vooruit gaat.

Deze avond eten we frietjes met curryworst en een slaatje. Als dessert staat er een puddinkje op het programma.

Natuurlijk gaan we daarna weer spelen, douchen en plezier maken!

PS: Alle kindjes worden zorgvuldig ingesmeerd door de juffen en de meester zodat ze lekker kunnen genieten van het zonnetje!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten