zondag 28 september 2014

Info over toetsenkaft.

Deze week gingen al heel wat toetsen mee naar huis. Er zat elke keer een begeleidende brief bij. 
Hier toch nog een korte toelichting.

LEZEN:


Telkens wanneer een kern bij lezen teneinde is, volgen er achteraan in ons werkboekje drie controletaken. Die moeten de kinderen zonder extra hulp maken. Op die manier kunnen we zien of er nog tekorten zijn en hoe we die met extra ondersteuning en remediëringstaken kunnen wegwerken.
De werkboekjes krijgen de kinderen mee naar huis. Zo kan je als ouder een kijk krijgen op wat we zoal geleerd hebben en hoe je zoon/dochter het doet. De normen zijn terecht streng. Op elk van de controletaken mag je niet meer dan 2 fouten maken. De leestoetsen die worden afgenomen zitten in de toetsenkaft. Ook hier zijn de normen zeer streng. Een 7/10 is voldoende.

REKENEN:

Zelfde manier van werken als taal. Bij het afronden van een sprong wordt er telkens een toets afgenomen om te zien of het kind de leerstof onder de knie heeft. De duimen op de toetsen geven de score aan van uw kind. In een eerste leerjaar liggen de normen nog enorm hoog. Niet meer dan twee fouten mag uw kind maken.

Zowel bij taal als bij rekenen is een remediëringstaak of verrijkingstaak voorzien voor uw kind.
Het is echter niet de bedoeling om deze bundel op één dag af te maken. Elke dag 1 blaadje is voldoende. Gelieve al dit materiaal telkens terug mee te geven naar de klas zodat we uw kind goed kunnen blijven opvolgen.

W.O. (Wereldoriëntatie):
De thema's die aan bod kwamen in de maand september werden getoetst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten