vrijdag 19 september 2014

STRAPDAG, een succes!

Het was de eerste keer dat we met onze school meededen aan de STRÄPdag. Op deze dag stimuleerden we onze kinderen en hun ouders om al stappend (te voet) of trappend (met de fiets) naar school te komen. Ook de schoolbus nemen of de auto een straat verderop zetten vonden wij een goed alternatief voor kinderen die van verder moeten komen. Het draait dus allemaal om veiligheid en milieuvriendelijkeheid.


De parking van de leerkrachten en directie alsook de parking achteraan de school werd voor deze gelegenheid afgesloten. Een groot succes want bijna alle kinderen en alle leerkrachten en onze directie kwamen STRAPPEND naar school.

Ook volgende week, tijdens onze verkeersweek, wordt dit aangemoedigd door de stickerkaart die de kinderen in de klas hebben. Elk kind kan elke dag twee stickers verdienen. Eén voor het dragen van een fluohesje en één om stappend of trappend of met de schoolbus naar school te komen. Creatieve oplossingen zoals de auto een straat verderop parkeren tellen ook mee. Vrijdag, 26 september 2014, krijgen de kinderen met een volle spaarkaart een geschenkje.

Eveneens zullen er in alle klassen fietsbehendigheidslessen worden gegeven. Gelieve daarom ervoor te zorgen dat je zoon of dochter zijn/haar fiets mee naar school brengt. Deze lessen zijn heel interessant. Op deze manier leren zij zich op een veilige manier in het verkeer te begeven.

Alvast enorm bedankt voor jullie inzet en medewerking!

Hieronder de link van het filmpje dat Meester Steven vrijdag maakte van onze STRAPdag.
 https://www.youtube.com/watch?v=U4ltJoCBvPU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten