vrijdag 5 september 2014

Eerste verkeersnamiddag.


Vandaag, tijdens onze eerste verkeersnamiddag, oefenden we het schoolverlaten. Nieuw dit schooljaar is dat de fietsers die met de rij naar huis gaan, eerst mogen vertrekken. Kinderen die met een ouder naar huis fietsen en niet met de fietsrij oversteken sluiten aan bij de rij van de voetgangers zodanig dat het gangpad niet versperd is voor de buskinderen. We moedigen als school het dragen van een fietshelm en fluohesje aan. Dit draagt bij tot een betere verkeersveiligheid en zichtbaarheid. We zullen dit schooljaar deelnemen aan acties zoals 'Helm Op Fluo Top' en 'de zichtbaarheidsactie van de gemeente' om het dragen van een fietshelm en fluohesje aan te moedigen.   
Zouden we mogen vragen aan alle ouders om onder het wachthuisje te wachten en niet in het gangpad te wachten. Dit vergemakkelijkt het overzicht bij het fietsenrek. De fietsers stappen met hun fiets aan de hand tot aan het zebrapad waar de gemachtigde opzichters hen overlaten. Kleuters mogen opgehaald worden aan de klas. Onze lagere schoolkinderen zullen zelfstandig naar u toekomen bij het wachthuisje.

Hopelijk kunnen we dit schooljaar de handen in elkaar slaan voor een meer hoffelijk verkeer zodat er niet meer geparkeerd wordt op de parking vooraan (die uitsluitend voor leerkrachten, directie en mensen van het kinderdagverblijf is bestemd), op het voetpad of dicht bij het zebrapad waardoor de zwakke weggebruikers, fietsers en voetgangers, meestal kinderen, halsbrekende toeren moeten uithalen bij het verlaten van de schoolpoort. Net zoals vorig schooljaar zal de goede samenwerking met gemeente en politie verdergezet worden. De politie van Malle zal streng toezien op de toepassing van het verkeersreglement in de buurt van de school.
We weten dat een stevige aanpak niet bij iedereen in dank wordt afgenomen maar we willen duidelijk stellen dat het ons menens is met de verkeersveiligheid rondom de school. Met aandrang vragen we u nogmaals om uw wagen achteraan te parkeren.

Alle kinderen krijgen volgende week ook een fluohesje aangeboden door de school. Deze werden ons geschonken door Common Ground en Van Roey Vastgoed. Gezien hun bouwproject bij de Notelaar heel wat verkeershinder en onveilige verkeerssituaties met zich meebrengt en onze school zich in de nabijheid bevindt schenken ze ons deze fluohesjes om op te vallen in het verkeer.  
We verplichten onze kinderen dan ook dit schooljaar om een fluohesje te dragen.



Laat ons er een verkeersveilig schooljaar van maken.
Alvast bedankt voor jullie begrip en medewerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten