woensdag 20 februari 2013

Dikketruiendag

Vandaag werkten we in onze klas rond dikketruiendag.
We zetten de verwarming enkele graden minder en de kinderen trokken vanmorgen een dikke trui aan om naar school te komen. Energieverspillers kregen een etiket opgeplakt met 'zet me uit!'. De schoolbel die het al enige tijd niet meer doet, is volgens de kinderen een grote energieverspiller en mag nog lang wegblijven. Jammer genoeg vernamen we van mevrouw directeur dat een nieuwe bel in bestelling is. Het smartboard kunnen ze daarentegen minder goed missen omdat dit bord de lesjes wel aangenaam maakt.

We starten de ochtend met een gezamenlijke ochtenddans zodat iedereen het warm kreeg. De warme chocomelk en letterkoekjes van de ouderverening was een opkikkertje die we niet aan ons lieten voorbijgaan. In de klas deden we nog wat bewegingsspelletjes tussendoor zodat we het warm bleven hebben.

De juf leerde hoe er van de vacht van een schaap wol kon gesponnen worden waarmee we truien kunnen breien. We leerden zelfs met wol vingerhaken. Mama's die dit ook graag willen doen kunnen even gaan googlen. Misschien kan je thuis ook het vingerbreien eens uitproberen. Onze grotere kinderen zijn er in ieder geval goed mee weg. Zij maakten zelfs een gordijn van 325 meter lang dat je kan bewonderen in de leraarskamer. 

Ik wens iedereen alvast veel haak- of breiplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten