vrijdag 8 februari 2013

Het griezelige thuisleesboekje

Alle kinderen kregen vandaag een thuisleesboekje en een leesboekje of een bundeltje extra leesbegeleiding mee naar huis om te lezen. Dit doen we om het plezier en de ontwikkeling van het lezen te stimuleren. En...vanaf nu gaat het snel!

Het is de bedoeling dat uw kind vanaf nu elke dag 10 minuten gaat lezen. Ze zullen zo ervaren dat ze al echt kunnen lezen en dat ze ook begrijpen wat ze lezen. Je zal merken dat het lezen nu met grote stappen vooruitgaat.

Probeer als ouders steeds motiverend te werk te gaan. Toon interesse, lees eens mee en wek de nieuwsgierigheid van je kind op.

Wanneer je een boekje uit de bib of van thuis mocht lezen mag je de titel opschrijven en aangeven wat hij/zij er van vond op de laatste bladzijde van het thuisleesboekje. Wie graag nog meer leestips heeft kan deze altijd bekomen bij de juf. Onze truckjesdoos zit nog boordevol.

Juf Ann en ik zijn heel benieuwd of er inderdaad veel griezelige leesminuten in het boekje staan na de vakantie. Als beloning krijgen onze kinderen na de vakantie een griezelig vertelmoment cadeau. Hopelijk hebben ze dit verdient.

We wensen iedereen alvast veel leesplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten