maandag 2 september 2013

Eerste schooldag.

De eerste schooldag is toch altijd een beetje spannend.
Heel veel kriebels in de buik, hier en daar een traantje en heel veel nieuwe dingen die op ons af komen.
Ieder jaar opnieuw is het ook voor de juffen en meesters weer een spannende dag.

Dit jaar starten er in het eerste leerjaar 31 kindjes en Vippie. Onze 'gele' schoolvriendje kwam weer naar onze school om met ons kennis te maken. Hij opende vanmorgen heel officieel samen met Mevr. Directeur onze vernieuwde klasblok.

De eerste schooldag was alvast een succes. We gaan er samen een superleuk jaar van maken.
Vanmorgen hebben we met de twee eerste klasjes samengezeten in de overdekte zaal. We leerden  elkaar wat beter kennen en het eerste woordje 'ik'. Tussendoor waren er geregeld plaspauzes voorzien. Dit was nodig! In onze klas telden we tot 6 en werkten we in ons 'ik' boekje en schreven we onze eerste letter 'i'.
 

Morgen is het de beurt aan ons nieuw woordje 'maan' en gaan we onze meters en peters ontmoeten om met hen de school te verkennen.


Let op:
Vandaag kregen enkel mama en papa veel lees- en schrijfhuiswerk. Graag hadden we de briefjes en gevraagde dingen tegen vrijdag ingevuld teruggekregen.  
Morgen is het voor het eerst godsdienst/zedenleer en zwemmen. Vergeet de zwemzak niet! De zwembeurten zijn vooraan in het agenda van je kind gekleefd zodat je als ouder dit mee kan opvolgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten