vrijdag 27 september 2013

Week van het verkeer

Dinsdag, wanneer iedereen van de lagere school (behalve de eerste graad) op trein-tram-busdag was, maakten wij van de eerste graad er gebruik van om een fietsbehendigheidsparcours op de speelplaats op te stellen. Zo kunnen we onze fietsvaardigheid testen en trainen. Dit kaderde in de verkeerweek.
 
 
 
Woensdag trokken we er weer met onze vrienden van het tweede leerjaar en de derde kleuterklas op uit. Om ons goed zichtbaar te maken trokken we onze fluo hesjes aan. We verkenden de buurt van onze school hierbij moesten we veilig leren wandelen op de stoep en leren oversteken al dan niet op een zebrapad. We moesten goed uitkijken want we leerden dat de straat geen speelplaats is!

 
 
 

 
 
We wandelden voorbij het politiekantoor waar we onze politievrienden van maandag tegen het lijf liepen.
 
Zelfs een hindernis op de stoep ontbrak er niet aan.



Voorbije maandag kregen we al tips van twee politieagenten die met hun politiecombi en -moto naar de school kwam. Ouders en grootouders zijn nu al gewaarschuwd dat hun kleine spruiten goed gaat letten op de snelheidsmeter van hun (groot)ouders auto. We leerden namelijk dat traag rijden heel belangrijk is voor onze veiligheid!
 

 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten