vrijdag 1 oktober 2010

Bezoek aan het ziekenhuis.

Vandaag brachten we als voorbereiding van ons W.O.thema 'Groeien' een bezoekje aan het ziekenhuis St. Jozef te Malle.
Ons koppel van dienst Yana (jonge mama) en Brent (trotse papa) kregen vandaag hun baby. Aan de bali aan de ingang van het ziekenhuis werd Yana in een rolstoel gezet en samen met papa Brent die een koffer met spullen droeg en ons hele gezelschap gingen we naar de tweede verdieping. Alhier op de afdeling materniteit gingen we naar het verloskwartier. In een mum van tijd stonden onze verpleegsters en artsen van dienst Jeremie (verloskundige) en Senna (verpleegster) ons bij. Op nog geen vijf minuten tijd was de baby er zonder al te veel gekreun en pijn. Wie deed dit ooit voor, mama's???De baby kreeg de naam Paulientje (zoals de baby van Markske en Bieke uit de Kampioenen).
Ons kindje mocht nog eerst even onder de lamp en kreeg de eerste zorgen toegedient. Omdat mama en baby het goed stelden mochten ze al snel naar hun kamer waar trotse oma (Chaimae) en alle vriendjes hen verwelkomden.
Van hieruit ging het richting kinderafdeling waar onze zieke Yinthe verzorgd werd door arts Emma die haar gelukkig snel weer beter kon maken.
Daarna ging het richting spoedafdeling waar we een kijkje mochten nemen in de ziekenwagen van Gerry Vandelangenberghe (papa van Vincent uit 6A).
Helena kwam hier ongelukkig ten val maar gelukkig was allerte Aymane er bij om de 112 te bellen. De hulpverplegers van dienst Lennert, Tristan en Aaron deden Helena een nekverband aan en legden haar op de brancard de ziekenwagen in. Iedereen mocht mee een toertje maken met de ziekenwagen. Het geluidsfilmpje geeft precies weer hoe leuk het was. (dit wordt nog toegevoegd!)

Als afsluiter leerden de kids schaafwonden verzorgen en kregen ze een drankje en een versnapering waarna het weer terug richting school ging.

Langs deze weg wil ik het ziekenhuispersoneel van harte danken om deze uitstap mogelijk te maken. Het was een enorm leerrijke uitstap waar nog lang zal over gepraat worden.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten