vrijdag 22 oktober 2010

21 oktober: zesdeklassers geven verkeersles aan eersteklassers!

Vandaag zijn we samen met het zesde leerjaar naar een vrachtwagen gaan kijken waar de polite de dode hoek in een rood tapijt bij de vrachtwagen had gelegd. De leerlingen van het zesde moesten zelf hun kennis overdragen aan de kids van het eerste leerjaar. Geboren onderwijzers zijn het! Alle kinderen kennen nu echt het gevaar van het niet gezien worden door wegreuzen. Ze namen allemaal zelf eens plaats achter het stuur van de vrachtwagen zodat ze aan de lijve konden ondervinden dat het niet makkelijk is als vrachtwagenbestuurder om spelende kinderen te zien.

Er gebeuren nog altijd te veel ongelukken op de weg. Een dode-hoekspiegel biedt maar weinig vooruitgang. We moeten blijven uitkijken in het verkeer!


 


Het Belgisch instituut voor verkeersveiligheid heeft nu ook 50 vrachtwagens het nieuwe waarschuwingssysteem met sensoren laten uittesten. De chauffeur wordt gewaarschuwd door een geluid als er een fietser zich in de dode hoek van de vrachtwagen bevindt.  Hopelijk werkt dit systeem beter dan de dode-hoekspiegel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten