vrijdag 22 oktober 2010

DIT LEERT JE KIND IN KERN 3

Letters: d - oe - k - ij - z
Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep
Herhaling van de letters van kern 1 en 2: m - r - v - i - s - aa - p - e - t - ee - n - b - oo

wandplaten-kern3Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden aan de hand van een verhaal uit een reuzenboek. In dit verhaal vinden kinderen in een wensdoos telkens een nieuwe verrassing. Het thema van deze kern is ‘Wat zit erin?’

Woorden en zinnen                                                                                 
Uw kind is bij het begin van kern 3 alweer een week of acht in het eerste leerjaar. Steeds meer woorden kunnen worden gelezen. Uw kind leert niet alleen nieuwe letters en woorden, maar oefent deze ook op verschillende manieren.
Een voorbeeld van zo'n oefening is het invullen van letters in woorden waarin een letter ontbreekt. Bij het stukje ‘-en’ kan het kind kiezen uit b, p en r om er een compleet woord van te maken. Het plaatje dat naast het woord afgebeeld wordt geeft aan welk woord bedoeld is (ben, pen of ren) .

Uw kind leest ook al korte zinnen:
ik eet een vis.
een kip en een aap.
tim zit bij een boom

Uw kind al thuisgekomen met een Veilig&vlotdiploma, eerst na kern 1 en pas geleden na kern 2. 
Uw kind bracht vorige week ook de werkboekjes die het op school werden gemaakt mee naar huis om de vorderingen te laten zien. Ik ben er van overtuigd dat uw kind hier graag een woordje uitleg bij heeft gegeven.

Achteraan in het werkboekje zitten staan drie controletaken (toetsen) waar u kan zien of uw kind de geziene leerstof beheerst.  



(bron: www.veiliglerenlezen.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten