vrijdag 22 oktober 2010

7 oktober: Naar de boomgaard!

Op donderdag 7 oktober brachten de kids van het eerste en tweede leerjaar samen een bezoek aan het fruitbedrijf 'Bruneel-Cox - Brandakkers 4 te Rijkevorsel.
Onder een stralende zon werden de kids in een huifkar rondgeleid in de wondere wereld van de appels en peren. Iedereen genoot van de rit tussen de rijen bomen. We leerden enorm veel bij. Zo weten we nu dat er veel bijen nodig zijn om de appels te bevruchten. Dat laagstammen speciaal voor de fruitteelt gekweekt worden. Dat men gaas doet rond de stam opdat konijnen en hazen de lekkere schors niet van de bomen zou kunnen knabbelen. Dat men gieren inzet om op veldmuizen te jagen die appels en peren en wortels van de bomen wel zien zitten. Dat je appels moet kantelen om ze te plukken zodat de steel er niet afgerukt wordt. Anders kan er lucht aan de appel en rot hij. Dat er een vijver nodig is met pompen om tijdens de zomermaanden de bomen te benevelen.
Daarna werd de rondleiding verdergezet in de binnenruimte waar de sorteermachines aan het werk zagen met de sorteerders en de koelcellen waar ze de appels bewaren zodat ze bijna een heel jaar lang in de winkels te vinden zijn...
Er werd natuurlijk ook gesmuld van de overheerlijke verschillende variëteiten van appels en peren die ze hier telen.
De kids konden hier letterlijk alle zintuigen gebruiken om deze wondere fruittuin te ontdekken!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten