donderdag 20 oktober 2011

20 oktober: dag van het brood

Onze eersteklassers hadden er vanmorgen allemaal aan gedacht dat we samen gingen ontbijten in de klas. Het is namelijk vandaag de dag van het brood waarbij we het lekkere brood van bij de bakker in de kijker willen plaatsen. Iedereen bracht een gevulde boterhammendoos mee voor een vriendje uit de klas. Het was leuk om de verbaasde blikken te zien bij het openmaken van de dozen. Voor sommigen een meevaller, voor anderen viel het een klein beetje tegen. Toch een leuke bedoening om eens een gesprekje te hebben over hoe belangrijk een gezond ontbijt wel niet is. 

Uitwisselen van de brooddozen.


Lekker en gezellig zo'n ontbijt samen in de klas! 






We leerden ook de tafel dekken voor het ontbijt en het middagmaal. Onze kids zijn na vandaag de beste tafeldekkers van Malle. Dus, mama en papa, laat je dit weekend maar eens bijstaan door je kind. 



Na het ontbijt was het tijd voor een lesje tanden poetsen. Gelukkig hadden we genoeg goede tandpasta bij en konden we zien in ons werkboek hoe we onze tanden gedurende 2 minuten moeten poetsen.







Na het poetsen kwam Tuur (even: Meester Tuur) zijn weetjes vertellen over het belang van tanden poetsen. Hij bracht voor ons samen met zijn zus een bezoek aan de tandarts, nam er foto's (die juf in een powerpoint had gezet) en mocht vertellen wat er bij zo'n bezoekje te gebeuren staat. 

Bedankt, Tuur (en oma)! Dit was prachtig gebracht.
Jij bent een echte meester! Proficiat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten