maandag 24 oktober 2011

W.O. thema: Koekjes en bellen.

Heel wat kinderen zagen uit naar de namiddag. Dan zouden ze hun zelfmeegebrachte koekjesvormpjes kunnen uittesten. Eigenlijk viel het een klein beetje tegen daar ze dachten dat ze koekjes zouden gaan bakken en niet wisten dat het zoutdeegfiguurtjes gingen worden, die we gaan verkopen op de kerstmarkt. Gelukkig was het bereiden en het maken wel even leuk.

Eerst bekeken we samen het recept en de ingrediƫnten.
Wie dit thuis (tijdens de herfstvakantie) ook eens wil proberen; hieronder het recept.

3 koppen bloem
1 kop zout
1 kop water
1 eetlepel slaolie

Ditalles mengen in een kom en je kan meteen aan de slag.
Zet het nadien de figuurtjes op een plaat bedekt met bakpapier in de oven. Na enkele uurtjes bakken op 100°C zijn ze klaar en kunnen ze in de kerstboom.

In de klas kregen we hulp van onze Lea Vinnis (moemoe van Kyra uit L4A). Zij is een echte bakkampioen en kwam ons bijstaan bij het maken van het deeg en het uitduwen van de figuurtjes. Bedankt, Lea, voor de hulp!

De kids leerden vandaag niet alleen zoutdeegfiguurtjes maken maar ook het verschil in vormpjes. Er waren gemakkelijke en moeilijke vormpjes. De kleine vormpjes waren de moeilijkste.

Donderdag gaan we met de kids naar een echte bakker waar we meer lekkernijen zullen zien maken. Wellicht worden onze kids 'echte' bakkers. Laat ze tijdens de vakantie maar eens experimenteren thuis! Alvast veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten