dinsdag 4 oktober 2011

Bezoek aan het St.- Jozef ziekenhuis te Malle

Als voorbereiding op het W.O. thema 'Groeien' brachten onze eersteklassers een bezoekje aan het ziekenhuis St.-Jozef te Malle.
Ons koppel van dienst Yanni (jonge mama) en Yarne (zenuwachtige jonge papa) kregen vandaag hun baby. Aan de bali bij de ingang van het ziekenhuis werd Yanni in een rolstoel gezet en samen met papa Yarne die een koffer met spullen droeg en ons (als gezelschap) gingen we met z'n allen met de lift naar de tweede verdieping naar de afdeling Materniteit.
Van hieruit ging het meteen naar het verloskwartier waar in een mum van tijd onze eigen verpleegsters en verloskundigen een handje hielpen bij de geboorte van onze baby. Op nog geen vijf minuten tijd was onze baby er zonder al te veel gekreun en pijn. Wie deed dit ooit voor, mama's ??? Ons meisje kreeg de naam Lina van haar ouders.
Ons kindje kreeg meteen de eerste zorgen toegediend onder een warme lamp.  Ons babytje werd gemeten en gewogen en omdat mama en baby het goed stelden mochten ze al snel naar hun kamer waar we lekkere suikerboontjes smulden.
Van hieruit ging het richting kinderafdeling waar we heel wat doktersmateriaal uittesten.

Tot slot bezochten we ook nog de spoedafdeling waar we een kijkje mochten nemen in een echte ziekenwagen. De sirenes moesten niet opgezet worden; onze eersteklassers konden dit geluid perfect evenaren!
Als afsluiter kreeg iedereen nog een koekje en een drankje aangeboden in het restaurant van het ziekenhuis. Van hieruit ging het met de bus weer terug richting school. Het was een enrom leuke en leerrijke voormiddag. Bedankt ziekenhuisjuf Ria voor deze leerrijke voormiddag. Ieder van ons heeft er van genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten