maandag 17 oktober 2011

Eindelijk...het toonmoment van het W.O. thema 'Wij groeien'.

Onze eersteklassers hebben de voorbije week heel wat materiaal meegebracht over het thema 'Wij groeien'. Vooraf waren ze ingedeeld in groepjes. Elk groepje besprak het meegebrachte materiaal en hoe ze het zouden voorbrengen naar de ganse klas.
Er werden veel planten meegebracht. Tuur bracht een eikje mee, Linsy had stekjes van planten uit de klas in een bekertje water gezet en zag dat er worteltjes groeiden, Sebastian zaaide thuis tuinkers en maakte met zijn papa een heus draaiboek, Chaimae had een leuk plantenboek mee en prenten.

De leerlingen kwamen tot de conclusie dat: Planten houden niet van koude en te felle zon. Planten hebben potgrond, zon, licht en warmte nodig om goed te kunnen groeien.



In de groep rond de mensen hadden Joost en Fran éénzelfde superleuk boek mee over hoe een baby groeit in mama's buik. Er stonden echt grappige foto's in. Pauline toonde ons hoe babymelk gemaakt wordt met poeder en water. Gloria helpt haar een handje.

Deze leerlingen kwamen tot de conclusie dat baby's veel werk vragen en goed moeten eten en rusten om te kunnen groeien.

Rune toont trots zijn spulletjes voor de hond. Hij demonstreerde zelfs de werking van een poepzakje.
Stien had een boek over konijnen mee waar leuke weetjes in stonden. Senna en Kenneth brachten prenten mee van jonge dieren. Seth bracht net als de anderen in deze groep veel voer en verzorgingsmateriaal  mee. We deden een raadspel met hondenbrokken, kattenbrokken, eten voor een vis, een konijn, een cavia, een parkiet,...

Deze leerlingen kwamen tot de conclusie dat dieren veel werk en verzorging nodig hebben. Ze moeten gezond en goed eten. Zoetigheid is slecht voor hun tanden.

Het werd een leerrijke les waarbij iedere groep (samen met L1B) een collage maakte.
Deze werkjes zijn te bewonderen in onze gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten